Drie aanpassingen

Drie aanpassingen

1) Boedel-BTW en negatieve boedel

Voortaan wordt in Financieel in Rubriek E. en in Uitdeling automatisch weergegeven het bedrag dat aan BTW als vooraftrek bij een negatieve boedel daadwerkelijk kan worden teruggevorderd dan wel moet worden afgedragen. 

Dit is nu in SFVonline opgenomen omdat in het geval van een BTW-plichtige schuldenaar en een negatieve boedel het lastig is handmatig te berekenen welk bedrag aan boedel-BTW teruggevorderd kan worden, indien er tevens BTW afgedragen moet worden. Dan is er namelijk sprake van het Drosteblik-effect.

2) Bevestiging van de indiening van een vordering bij handmatige invoer

Bij een actieve Correspondentiefunctie kan vanaf nu bij handmatig invoer van een vordering aan de indiener per e-mail een bevestiging van de indiening (ex art. 110 lid 2 Fw) worden gezonden. 

3) Betaling van boedelschulden

Als er voldoende boedelactief op Rekening aanwezig, kan nu elke boedelschuld (al dan niet gedeeltelijk) betaald worden.

Nadat de bankoverschrijving is voltooid, wordt die betaling automatisch in mindering gebracht op de ingevoerde boedelschuld.

SFVonline maakt elke insolventie simpel Win tijd, bespaar kosten, en stop met het handmatig invullen van Excel-sheets voor het afwikkelen van faillisementen. Met SFVonline heb je binnen één klik een Standaard Financieel Verslag. Registreer direct